X
تبلیغات
شیکسون
پنج‌شنبه 19 آبان 1390 @ 07:00 ب.ظ

کشت کنجد


 کنجد یکی از دانه های روغنی وخوراکی مهم در کشاورزی سنتی نواحی گرم به شمار میرودوظاهرا قدیمی ترین دانه روغنی در جهان میباشد.سابقه کشت وپراکندگی گونه های مختلف کنجددر آفریقا،ایران افغانستان،هندوستان واسترالیا آنقدر زیاد است که دررابطه بامحل دقیق اهلی شدن آن اتفاق نظر نیست.مقدار تولید کنجد در جهان طی سالهای اخیرحدود 3میلیون تن براورد شده است.
کشورهای هند، چین، سودان،میانمارمهمترین تولید کنند گان کنجد به شمار میروند.سابقه کشت کنجد در بین النهرین،پاکستان وایران به بیش از 4000سال پیش میرسد.


http://chasebfazeli.blogfa.com/post-123.aspx



کشت کنجد در مناطق گرمسیری کشور مانند استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان  و فارس متداول است و در استان مازندران هم به دلیل تنوع کشت، کنجد به صورت زراعت اصلی در بهار و یا به صورت کشت مخلوط همراه با پنبه در بهار و همچنین به عنوان کشت دوم بعد از برداشت غلات بسیار مورد توجه کشاورزان منطقه می باشد .


    کنجد گیاهی گرمادوست است و به هوای گرم و نور فراوان احتیاج داشته و به حرارت پایین حساس است. با این حال، هوای بسیار گرم بیش از 40 درجه سانتی گراد موجب نقصان تشکیل کپسول ها می شود و در واقع حرارت مطلوب رشد کنجد حدود 27 درجه سانتی گراد است. تولید کنجد در نواحی با حداقل 150 روز بدون یخبندان امکان پذیر است. این گیاه اساسا یک محصول خاص مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری تلقی می شود.


http://www.magiran.com/official/1022/view.asp?ID=619509




" کنجد" دراستان خراسان

 



کشت کنجد دراستان خراسان جنوبی ازقدیم الایام مرسوم بوده است کنجددرسالهای گذشته بصورت حاشیه ای ومخلوط بامحصولاتی ازقبیل پنبه کشت میشده است . بذرمصرفی ارقام بومی و محلی هرمنطقه بوده و محصول تولیدی جهت مصرف آجیل استفاده میشده است به گزارش اداره روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی خراسان جنوبی رئیس سازمان جهادکشاورزی بابیان این مطلب گفت : سطح زیرکشت کنجد دراستان خراسان جنوبی حدود 700 هکتاراست . مهندس علی اکبرتناکی گفت : متوسط عملکرد کنجد در مزارع سنتی 750 کیلو گرم در هکتار و در مزارع الگویی کشت مکانیزه 2100 کیلو گرم در هکتار است. به منظور تعیین تاریخ کشت مناسب ، کشت کنجد بعد از برداشت گندم و جو به عنوان کشت دوم انجام می گیرد . رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: با توجه به اقدامات انجام شده در جهت توسعه کشت کنجد و اجرای کارگاههای آموزشی در طول مراحل رشد گیاه، پیش بینی می شود در سال آینده در سطح استان میزان قابل ملاحظه ای سطح زیر کشت کنجد افزایش یابد. ضمنا زراعت کنجد یکی از محصولات زراعی با نیاز آبی کم است که می تواند به عنوان کشت دوم در الگوی کشت کشاورزان قرار گیرد.



http://keshavarzinovin.blogfa.com/post-19.aspx


 کنجد در مزارع استان بوشهر



کنجد را نیمه دوم تیر می کارند و نیمه اول مهر برداشت آن شروع می شود.دو هزار و 200 هکتار مزرعه کنجد دراستان وجود دارد که به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی باتوجه به نیاز کم این محصول به آب و محدودیت هایی که در زمینه تامین آب کشاورزی وجود دارد سطح زیر کشت آن رو به افزایش است به طوری که امسال 500 هکتار به مزارع کنجد اضافه شده است.

آقای ملک زاده با اشاره به تولید 33 تن بذر مادری کنجد افزود: در این زمینه با تامین 70 درصد نیاز کشور مقام اول را داریم.وی پیش بینی کرده است: امسال سه هزار و 740 تن کنجد برداشت شود.دشتستان، دشتی و تنگستان عمده مناطق کشت این دانه روغنی هستند.از دانه خام کنجد در تهیه نان، ارده، حلوا و انواع شیرینی، داروسازی تولید لوازم آرایشی و بهداشتی و حتی کاغذ کاربن استفاده می شود و کنجاله آن نیز به مصرف دام می رسد.

http://boushehr.irib.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=4252&Itemid=226




"کنجد"استان کرمان



استان کرمان جایگاه سوم کشت کنجد را در کشور دارد. در استان کرمان، منطقه جیرفت و کهنوج با داشتن ٧ هزار هکتار مزرعه کنجد جایگاه سوم کشور را از لحاظ سطح زیر کشت این محصول دارد. با توجه به شرایط مساعد کشت کنجد در منطقه جیرفت و کهنوج، برداشت در سطح هر هکتار یک هزار و ٧٠٠ کیلوگرم است. با توجه به کاهش منابع آبی، کنجد یکی از محصولات مناسب برای کشاورزی در منطقه محسوب می شود. به دلیل نبود بازار مناسب و دخالت دلالان و واسطه ها، کشاورزان کمتر به کشت این محصول روی می آورند.



http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1387&month=5&day=14&id=595940


"کنجد" استان خوزستان


مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از برداشت دانه روغنی کنجد از مزارع استان خبر داد و گفت: برداشت این دانه از سطح 11 هزار هکتار از مزارع از 15 مهرماه آغاز شده است.


به گزارش فارس، محمد قاسمی‌نژاد میانگین برداشت کنجد را در هر هکتار 700 کیلوگرم عنوان و اظهار کرد: خوزستان در کشور پس از استان فارس رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
 وی با بیان این‌که سال گذشته 6 هزار و 300 تن دانه روغنی کنجد تولید شد، افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال7 هزار و 700 تن کنجد برداشت شود که نسبت به سال زراعی گذشته 22 درصد افزایش نشان می‌دهد.

به گفته وی، شهرستان‌های اهواز، شوشتر، بهبهان، دشت‌آزادگان، رامهرمز و امیدیه از جمله مناطق عمده کشت دانه روغنی کنجد هستند.


 http://www.khouznews.ir





استان فارس
 بزرگترین تولید کننده "کنجد" در کشور


امسال 6 هزار و 500 هکتار از اراضی استان فارس به زیر کشت کنجد رفت که نسبت به پارسال بیش از 2 هزار هکتار کاهش یافته است. میانگین برداشت کنجد در استان فارس 1200 کیلوگرم در هکتار است و در سال زراعی گذشته در فارس بیش از 8هزار و 800 تن کنجد برداشت شد.

رشیدی کارشناس دانه های روغنی جهادکشاورزی فارس گفت: افزایش نرخ گازوئیل، کاهش منابع آبی استان و افزایش نرخ بذر از 2 هزار و 240 تومان به 3 هزار و 500 تومان در یک سال گذشته از مهمترین عوامل کاهش سطح زیر کشت کنجد در فارس است.

 وی تصریح کرد :شهرستان های لار، لامرد، مهر، خنج، فراشبند و قیر وکارزین بیشترین تولید کنجد فارس را دارند فارس بزرگترین تولید کننده کنجد در کشور است و گیاه کنجد گرمادوست و یک محصول خاص مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری بوده که به روزهای گرم و نور فراوان نیازمند است و در مناطق جنوبی استان فارس کشت می‏شود.



نجات آب کشاورزی