X
تبلیغات
پیکوفایل
دوشنبه 22 اسفند 1390 @ 02:31 ب.ظ

شب سوری

ایرانیان در بین ملل مختلف بیش ترین جشن را در طول سال برگزار می کردند  یکی ازاین جشن ها جشن چهارشنبه سوری است. 



جهت دسترسی به اطلاعات استانها بر روی استان مربوطه در نقشه کلیک کنید.

   

http://www.ichto.ir/Default.aspx?tabid=40




مردم خراسان در شب چهارشنبه ی آخر سال نزدیک غروب آفتاب ، هفت یا سه

بوته ی خار روشن می کنند.افروختن آتش ، مبارزه با دیو ، و  بدی و بیماری  و شر است.(+)


پس از آن می گذارند آتش تا به آخر بسوزد، زیرا خاموش کردن و دمیدن به آن را را بد و گناه می دانند

(در سنت دینی زرتشتیان خاموش کردن و دمیدن به آتش از گناهان بزرگ است) وقتی آتش تا آخر سوخت

و خاکستر شد، یکی از اعضای خانواده خاکستر را برمی دارد و بر سر چهار راهی میریزد تا باد ببرد.

رسمی دیگر هم هست که این خاکستر را دختری نا بالغ باید جمع کند و به سر چهار راهی برده و بریزد و

سپس به خانه برگشته در بزند. اهل خانه می پرسند از کجا می آیی؟ می گوید : از عروسی.می پرسند:

چه آوردی؟ پاسخ می دهد: تندرستی. و به این طریق عقیده دارند که پلیدی ها را دور کرده و در عوض

شادی و تندرستی برای خود فراهم کرده اند.  (+)


ایرانیان باستان  به درستی می دانستند که آتش عنصری نیرومند از طبیعت است که می توانند برای تخلیه انرژی منفی خود از آن استفاده کنند.


غذاهای  چهارشنبه سوری


ایرانیان باستان در شب چهار شنبه آخر سال آجیلی که از هفت مغز  و میوه خشک درست شده بود   در سفره چهارشنبه سوری می گذاشتند تا همه خانواده برای تندرستی از آن بخورند.



دکتر علی اکبر سهیلی آزاد در گفت‌وگو با  ایسنا  با اشاره به خوردنی های مرسوم در چهارشنبه آخر سال آن را نمادی از سنت تغذیه سالم در میان ایراینان باستان می داند:


"آجیل چهارشنبه سوری که حاوی دانه های روغنی است مواد پروتئینی مانند ویتامین B1، B2، نیاسین، اسید فولیک و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، و روی و آهن را در خود دارد که هر کدام از این مواد مغذی در سلامتی و نشاط انسان نقش مهمی را بر عهده دارند."


آشنایی با خواص آجیل
آجیل یکی از سالم‌ترین تنقلات است که ضمن برخورداری از طعمی خوب و عامه پسند، درصد قابل توجهی از نیاز بدن به املاح و ویتامین‌ها را تامین می‌کند. برای مثال، خوردن یک مشت آجیل در روز به افزایش قدرت ماهیچه‌ها کمک می‌کند.

همچنین آمینواسید موجود در دانه‌ها و آجیل با بیماری‌های قلبی مقابله کرده و در افزایش کارایی مغز موثر است.


خوردن 23.8 گرم آجیل در روز، گرسنگی را برطرف و به کاهش وزن، فشارخون و میانگین قند خون کمک می‌کند.

الیزابت سومر، کارشناس تغذیه می‌گوید:" مغزها سرشار از دو ترکیب فیبر و پروتئین هستند که این دو، کلید اصلی کاهش وزن محسوب می‌شوند."


از سوی دیگر آجیل با در اختیار داشتن اسید‌های چرب امگا- 3 و مقدار قابل توجهی ویتامین E ، به جنگ پیری می‌رود.

به گفته پزشکان روند پیر شدن سلول‌ها پس از 35 سالگی آغاز می‌شود. در این زمان پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و ماهیچه‌ها شل می‌شوند که یکی از خواص آجیل و دانه‌ها مقابله با این روند است.

البته توجه داشته باشید که نباید درمصرف آجیل به خصوص آجیل‌های شور زیاده روی کرد.


ماهی


سبزی پلو با ماهی


ماهی یکی ماده غذایی دارای فواید بسیار و شامل پروتئین زیاد، چربی و کلسترول پایین و حاوی ویتامین های B، A و D، کلسیم و فسفر و مقدار کمی آهن، مس و سلنیوم است.


 چربی ماهی به دلیل اینکه از دو نوع اسید چرب غیر اشباع امگا 3 به نام های EPA و DHA بسیار مفید است و از این جهت بر چربی گوشت قرمز برتری دارد.


 تبیان



یکی  از غذاهای مورد استفاده در شب چهارشنبه سوری در اردبیل و برخی شهرهای آذربایجان " سوتی پلو " یا پلو شیرپز



http://sofrehkhune.com/forum/showthread.php?818-سوتی-پلو-اردبیل-(-پلو-شیرپز-)

و" قیساوا" ست .


http://sofrehkhune.com/forum/showthr...A2%D9%84%D9%88


به نقل از سایتkhalkhalim.com در خلخال غذای شب چهارشنبه سوری پلو و ماهی  و  نوعی خورشت است که مخلوطی از قیسی، کشمش ، پیاز ، خرما ، تخم مرغ ،ترشی وروغن است .


در زنجان نیز در شب چهارشنبه سوری معمولاً خانواده‌ها به همراه برنج ،  همین خورشت را  درست می‌کنند.(+)



>>روزنامه شرق:چارشنبه‌سوری 


جشن های اسفندماه:


www.aariaboom.com/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=27&Itemid=65



نجات آب کشاورزی